perjantai 31. toukokuuta 2013

Huppu rahille (*VINK*, paksun kuteen käyttötapa)

Käteni eivät tykkää paksun neuloksen tai kuteen virkkaamisesta. Näitä on tullut kuitenkin hankittua aina lisää ja niille piti tietenkin keksiä käyttöä.

Nyt virkkaan vanhaan rahiin päällistä. Minulla on Nalle-lankaa ja vaaleaa trikookudetta. (*VINK*)Virkkaan Nallella kuteen ympäri niin, että kude kulkee kiinteiden silmukoiden sisällä. Eipä ota käsille ja valmistakin tulee tosi haipakkaa.

Pakko tunnustaa - meinasin ensin tehdä maton. Mutta kun se ei onnistu minulta millään. Kupruja tulee, ei voi mitään. Virkkasin ja purin, virkkasin ja purin. Kun maton tekele oli suurin piirtein tuon rahin leveyden kokoinen, minulla välähti. Nyt saankin vain virkata ympäri, ympäri ja ympäri ilman lisäyksiä ja lopputulema onkin rahin päällinen. Ja vielä hieno :) Kun siitä tekee aika tiukan ja sovittaa aina välillä, istuvuus on taattu. Toinenkin samanlainen rahi jo odottelee uutta pintaa...



Laitoin näytille myös tuon uuden kaverini, josta en luovu. Se on virkkauskoukku, tässä kokoa 3,5. Ihana ja paras.
Löysin sen ihan sattumalta lankakaupasta. Se on Cloverin Soft Touch -virkkuukoukku. Tällaiselle himovirkkajalle aivan oiva työväline.

Ostin niitä sitten aina pikku hiljaa eri kokoisia. Collect them all -tyyliin.


Moi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti